Modelspoorwijzer.net

Modelspoorwijzer.net Wiki:Voel je vrij en ga je gang

Ga naar: navigatie, zoeken
Blue check.png Deze pagina beschrijft een richtlijn op de Modelspoorwijzer Wiki. De tekst is algemeen aanvaard onder gebruikers en het is de bedoeling dat iedereen zich eraan houdt. Echter, de inhoud ligt niet vast en bij het hanteren van de richtlijn moet het gezond verstand worden gebruikt. Ook is er af en toe een uitzondering mogelijk. Als je deze pagina wilt bewerken, zorg er dan voor dat je wijziging consensus geniet, of bediscussieer het eerst op het overleg topic op het forum.
Crystal Clear action lock1.png
Dit is een beveiligde pagina.
Walnut.png Deze pagina in een notendop: Als regels je het plezier in het bijdragen ontnemen, voel je dan vrij en ga je gang. Besef wel dat je bijdragen teruggedraaid kunnen worden als men het er niet mee eens is.


Als regels je het plezier in het bijdragen ontnemen, voel je dan vrij en ga je gang. Besef wel dat je bijdragen teruggedraaid kunnen worden als men het er niet mee eens is.

Voel je vrij en ga je gang is een slogan op Modelspoorwijzer.

  • Voel je vrij betekent dat je je niet geremd moet voelen om bij te dragen, maar niet dat alles zomaar kan of mag. Vrijheid wordt beperkt door verantwoordelijkheid. Voel je geroepen fouten te verbeteren en Voel je ook vrij ontbrekende artikelen aan te maken.
  • Ga je gang slaat op de knop bewerk die je boven bijna elke pagina ziet. In principe is elke pagina door iedereen bewerkbaar. Dat kan vreemd lijken, maar - in combinatie met de geschiedenis van elke pagina – valt altijd te traceren wie wat veranderde. Zo is 'vandalisme' snel terug te draaien. Ga je gang betekent helemaal niet dat je je van niemand iets hoeft aan te trekken of dat al je wijzigingen klakkeloos zullen worden geaccepteerd.

Het principe dat iedereen alles en altijd kan wijzigen is een sleutelfactor in het succes van een wiki. Alle pagina's dienen daarom in principe steeds te bewerken te zijn. Voor een gemotiveerde lijst met uitzonderingen zie beveiligde pagina’s.

Mogen bijdragen aan de Modelspoorwijzer Wiki is geen recht, maar een voorrecht. Wie dit voorrecht misbruikt, kan gevraagd worden de Modelspoorwijzer Wiki te verlaten of een blokkade worden opgelegd.

Voel je dus vrij pagina’s aan te passen waar je dat nuttig vindt. Maar bedenk dat nutteloze aanpassingen worden verwijderd.