Modelspoorwijzer.net

Esu ECoS

Ga naar: navigatie, zoeken
ECoS
Ecos-centrale.jpg
Algemene informatie
Display 7" LCD Touchscreen
Rijregelaar ja (2x draaiknop)
Voedingsspanning Netadapter 90VA 230V.
Programmeerspoor ja
Protocollen
DCC ja
Motorola oud ja
Motorola nieuw ja
Selectrix ja
FMZ nee
PC interface
RS-232 nee
USB nee
Communicatie
Loconet nee
XpressNet nee
I2C nee
Terugmelding
S88 ja
S88-N nee
RS-bus nee

Beschrijving

De Command Station van Esu wordt op fora vaak afgekort tot ECoS, bij de meeste winkeliers weet men dan ook wel wat er bedoeld wordt. De ECoS is een complete centrale waar je veelzijdige dingen mee kunt aansturen. Zo heeft de ECos aansluitingen voor een trafo, rails, programmeerspoor, computerinterface, S88, booster, ECoSlink, ECoSniffer en een ECoSlot.

De veelzijdigheid komt ook uit het feit dat deze centrale meerdere protocollen "spreekt" namelijk DCC, Motorola (oud en nieuw formaat) en Selectrix. De keuze voor de aan te sluiten apparatuur is daardoor stukken groter.

Met de ECoS heb je direct de controle over twee locs door middel van draaiknoppen en ene touchscreen. De ECoS kent de volgende formaten met daarbij het aantal adressen wat je kan aansturen:

  • Motorola 255 adressen
  • DCC 10239 adressen
  • Selectrix 112 adressen.

Terugmelding gaat via het S88 schuifregister ook wel S88 bus genoemd, of via het LocoNet. In het totaal 32 modules van elk 16 contacten aangesloten worden, is te samen 512 meldpunten.

Wisselaansturing kan via het Motorola of DCC format. In motorola format zijn dat 256 wisseladressen en in DCC format is dat 1024 wisseladressen.

Foutmeldingen

Externe links