Modelspoorwijzer.net

Help:Beveiligde pagina's

Ga naar: navigatie, zoeken
Crystal Clear action lock1.png
Dit is een beveiligde pagina.

Hoewel de Modelspoorwijzer Wiki vrij bewerkbaar is, worden er soms pagina's beveiligd. Dat wil zeggen dat ze enkel door geregistreerde gebruikers of enkel door moderatoren aan te passen zijn. Dit kan gedaan worden ter bescherming van een belangrijke functionele Modelspoorwijzer pagina, een pagina herhaaldelijk doelwit van 'vandalisme' is of als er een 'bewerkingsoorlog' woedt.

Via het forum kun je verzoeken om een beveiliging op te heffen of om een pagina te beveiligen.

Bestaande pagina's

Er zijn twee vormen van beveiliging.

Crystal Clear action lock3.png Semibeveiliging
Alleen gebruikers die langer dan vier dagen geregistreerd zijn, kunnen de pagina bewerken
Crystal Clear action lock1.png Volledige beveiliging
Alleen moderatoren kunnen de pagina bewerken. Deze vorm wordt ook wel simpelweg beveiliging genoemd.

Het is tevens mogelijk de pagina alleen te beveiligen tegen het wijzigen van de titel, hierbij staan dezelfde manieren ter beschikking als hiervoor genoemd, maar is de pagina zelf gewoon bewerkbaar.

Als een pagina beveiligd is, kun je op de bijbehorende overleg-topic op het forum een verzoek plaatsen om de pagina aan te passen. Dat is ook de plek om te overleggen als er een bewerkingsoorlog gaande is.

Niet-bestaande pagina's

Het is ook mogelijk om te voorkomen dat een niet-bestaande pagina aangemaakt kan worden. Hierbij zijn er dezelfde twee vormen van beveiliging: semibeveiliging en volledige beveiliging.

Cascadebeveiliging

Cascadebeveiliging is een optie bij het beveiligen van een bestaande pagina. Door deze toe te passen worden ook alle sjablonen en pagina's die op de beveiligde pagina worden ingevoegd beveiligd.

Zie ook

Bestaande pagina's

Niet-bestaande pagina's