Modelspoorwijzer.net

Hoofdpagina

Ga naar: navigatie, zoeken

De Modelspoorwijzer.net Wiki is de plek voor modelspoorders of geïnteresseerden om gezamelijk een Wiki op te bouwen van hoogwaardige kwaliteit boordevol informatie m.b.t. modelspoor gerelateerde zaken.

Items per hoofdcategorie

Neem ook een kijkje in onze beknopte inhoudsopgave.

Icon-information-512px.png

Basis informatie
Informatie m.b.t. schalen, tijdperken, merken e.d.

Icon-tool-hammer-512px.png

Constructie
Modules, vaste banen, klimspiralen, hellingen e.d.

Icon-pencil-512px.png

Baan ontwerpen
Vormen, geometrie, ontwerp software e.d.

Icon-electrical-plug-512px.png

Baan besturing
Analoog, digitaal, centrales, keerlussen en nog veel meer

Icon-toolset-512px.png

Infrastructuur
Spoor, wegen, water, bruggen, viaducten e.d.

Icon-documents-512px.png

Literatuur
Boeken, modelspoorbladen e.d.

Icon-home-512px.png

Scenery
Boompjes maken, airbrushen, weatheren etc.

Icon-magic-stick-512px.png

Technieken
Decoder inbouw, ombouw 3- naar 2-rail, solderen etc.

Icon-magic-stick-512px.png

Materieel
Alles over materieel, materieelafkortingen, treinsamenstellingen e.d.

Wat is de Modelspoorwijzer.net Wiki

Zoals bovenstaande regel al vermeld, is deze wiki een plek voor modelspoorders of geïnteresseerden om gezamelijk een Wiki op te bouwen waar zowel de beginnende als gevorderde modelspoorders of andere geïnteresseerden veel informatie uit kunnen putten.

Echter zal deze Wiki zich niet vanzelf vullen en kunnen we elke hulp goed gebruiken en zal uw deelname zeer op prijs gesteld worden door vele beginnende of gevorderde modelspoorders.
Niet enkel encyclopedische items zijn welkom, uiteraard ook uw verslagen en uitgebreide items met tekst en afbeeldingsmateriaal.

Elk aspect binnen de modelspoor zal hier terug te vinden zijn in één grote Wiki. Bedoeld voor, maar vooral ook door modelspoorders!

Hoe deel te nemen

Wilt u actief deelnemen aan deze Wiki? Graag! Met de gedachte: "Alle beetjes helpen", kunnen we tesamen een hele mooie modelspoor Wiki neerzetten waar eenieder en ons nageslacht nog vele jaren van kan genieten.

Deelname is eenvoudig, enkel uzelf registreren en het even doornemen van de richtlijnen en de instructies hoe Mediawiki werkt is voldoende om aan de slag te gaan. Speciaal voor test-doeleinden (om dingen uit te kunnen proberen alvorens dit in een pagina te verwerken b.v.) is er tevens een Wiki testpagina aangemaakt. Leef u vooral uit op deze pagina! Op de deelname pagina vindt u diverse voorbeelden en eenvoudige instructies. Een uitgebreidere hulp is in aanbouw en is hier te vinden. Deze is ook via het menu aan de linkerkant te vinden (Ondersteuning -> Hulp).

Heeft u op- of aanmerkingen? Laat het ons weten, ook het opbouwen van deze Wiki kunnen wij niet zonder uw hulp dus al uw op- of aanmerkingen zijn welkom. U kunt ons bereiken per e-mail.