Modelspoorwijzer.net

Märklin Control Unit

Ga naar: navigatie, zoeken
Control Unit
Controlunit.jpg
Algemene informatie
Display 2x digit
Rijregelaar ja (1x draaiknop)
Voedingsspanning 16V~ 52VA trafo
Programmeerspoor nee
Protocollen
DCC nee
Motorola oud ja
Motorola nieuw ja
MFX nee
Selectrix nee
FMZ nee
PC interface
RS-232 nee
USB nee
Ethernet (netwerk) nee
Communicatie
Loconet nee
XpressNet nee
I2C ja
Terugmelding
S88 nee
S88-N nee
RS-bus nee

Beschrijving

De Control Unit van Märklin is een centrale waar je beperkt dingen mee kunt aansturen. Zo heeft de Control Unit aansluitingen voor een trafo, rails, booster, en Märklin I2C-bus.

Deze centrale "spreekt" alleen Motorola (oud en nieuw formaat). De keuze voor de aan te sluiten apparatuur is daardoor erg klein, het beperkt zich tot voornamelijk Märklin apparatuur namelijk Memory, Keyboard en Switchboard welke je links aansluit op de Control Unit, dit beperkt zich echter tot 16 Key/Switchboards en 4 Memories. Rechts sluit je de digitale rijapparaten aan zoals: Control80, Control80f, InfraControl of een Interface (voor verbinding met een computer), tot een maximum van 9 apparaten. De voeding van een Control Unit voor optimaal gebruik bestaat uit een transformator van 72VA 16V~, deze dien je er apart bij te kopen, Märklin levert bijvoorbeeld de transformator met catalogusnummer 6002 of 6003.

Met de Control Unit heb je direct de controle over één loc door middel van een draaiknop, je kunt er 80 tegelijk aansturen. Tevens kan je 5 functies aansturen.

Wisselaansturing kan via het Motorola format met behulp van de eerder genoemde Keyboard of Switchboard en wisseldecoders.

Foutmeldingen

Externe links