Modelspoorwijzer.net

Ombouw Fleischmann BR614 2-rail

Ga naar: navigatie, zoeken
Fleischmann BR614 in een industriële omgeving...
Foto: Timo Engelgeer

Type treinstel: DB BR614 (614 023-0) (Tijdperk IV)

  • Ombouw: Analoog naar digitaal + Verlichting
  • Artikelnummer: Fleischmann 4436 en Fleischmann 4439 (tussenbak)
  • Railsysteem: 2 rail
  • Schaal: H0 (1:87)
  • Decoder: ESU LokSound v3.0
  • Functiedecoder: Tams FD-R


Korte samenvatting: Ik heb dit model voorzien van een LokPilot v3.0 decoder. Ook heb ik de bakken voorzien van Viessmann 4-polige stroomvoerende koppelingen. Dit om de stroomafname van de motorwagen aan de stuurstand te koppelen en de verlichting te kunnen aansturen. Omdat er te weinig functieuitgangen op de LokPilot zitten heb ik de stuurstand voorzien van Tams FD-R functiedecoder. Deze is gekoppeld aan de front/sluitverlichting. Hiermee is het tevens mogelijk beide zijden onafhankelijk in te schakelen als dit wenselijk is als het treinstel bijvoorbeeld gekoppeld wordt.

Tijdens de ombouw van de motorwagen en stuurstand zijn geen foto's gemaakt, hiervan zijn alleen foto's van na de inbouw beschikbaar.

Stappenplan:

Motorwagen

LokPilot en verlichting ingebouwd, overzicht
Foto: Timo Engelgeer

In de motorwagen is een LokPilot v3.0 gemonteerd en is deze voorzien van verlichting. Dit is gedaan door warm witte 120 graden LEDjes te gebruiken, vier in serie, 8 in totaal. Deze zijn gemonteerd door gaten te boren in de huidige print en de printbanen her te gebruiken.


Close up van decoder voorin
Foto: Timo Engelgeer

De decoder is strak achter de motor aan de onderkant van de printplaat geplakt. Hierop is ook te zien hoe gebruik gemaakt is van de printbanen. De grijze en bruine draad gaan naar de motor aansluitingen. Omdat gebruik gemaakt wordt van de standaard front- en sluitverlichting zijn de printbanen hiervoor doorgesneden en zijn de draden hiervoor (geel en wit) direct op de klemmen gesoldeerd. De blauwe gemeenschappelijke draad is aan het frame aangesloten. Hiervoor is het frame gescheiden van de stroomopname.


Close up van printplaat achterin
Foto: Timo Engelgeer

De verlichting in het halletje is met een zwevend LEDje gedaan. Verder zijn de draden voor de stroomafname op de print gesoldeerd en de draden voor de stroomvoerende koppeling. Het betreft hier de twee draden railspanning en een draad voor de verlichting. De draden van de koppeling zijn via hetzelfde gat geleid als de bestaande draad van de stroomafname. De gebruikte LEDjes zijn warm witte 120 graden. Deze staan per vier in serie samen emt een 560 ohm weerstand. Hierbij brand het geheel aardig fel en is gedimd via de decoder.

De stuurstand is op dezelfde manier gedaan. Hierbij is alleen een Tams FD-R functiedecoder gebruikt en logischerwijs geen motor aangesloten.


Tussenbak

Printplaat

Print voor in de tussenbak
Foto: Timo Engelgeer

Omdat de tussenbak niet voorzien is van een printplaat moet hiervoor zelf wat gedaan worden. Ik heb gebruik gemaakt van een stuk experimenteerprintplaat met banen. Omdat de standaard afmetingen hiervan niet voldoende waren heb ik twee stukken van ieder zes banen achter elkaar gesoldeerd. Dit zodat er eigenlijk één lange stroom ontstaat.


Print op maat
Foto: Timo Engelgeer

Deze print wordt op maat gesneden zodat hij precies in het rijtuig past. Vervolgens heb ik aangegeven waar ik de LEDjes wil hebben. Na wat passen en meten kwam ik uit op het gebruik van twaalf LEDjes. Deze komen op de middelste twee printbanen aangegeven met groene stippen.


LED's solderen

LED's op de print gesoldeerd
Foto: Timo Engelgeer

De LEDjes worden om en om gesoldeerd. (kathode en anode steeds gespiegeld) zodat er steeds één printbaan tussen twee LEDjes doorgesneden dient te worden om ze in serie te zetten. Op de buitenste twee printbanen wordt de railspanning via de koppelingen aangesloten. De middelste twee banen worden voor de LEDjes in serie en de overige twee zijn voor de gemeenschappelijke aansluiting (decoder blauwe draad) en de doorvoer van de spanning voor de binnenverlichting. Op de laatste twee worden de setjes van vier LEDjes in serie op aangesloten.


Weerstanden en diodes gesoldeerd
Foto: Timo Engelgeer

Per setjes van vier LEDjes wordt een weerstand aangebracht. Omdat ik via de koppeling niet de gemeenschappelijke draad (de positieve spanning) doorvoer wordt deze via twee diodes (1n4148) uit de railspanning gehaald. Hiervoor moet per kant van de railspanning een diode worden geplaatst. De anode kant van de diode komt hiervoor aan railspanning en de kathode kant op de baan voor de gemeenschappelijke draad.


Koppelingen

Gaatje voor draden van de koppeling
Foto: Timo Engelgeer

Om te zorgen dat het treinstel op meer punten stroomafname heeft (zodat stilvallen door viezigheid wordt verminderd) en voor het aan kunnen sturen van de interieurverlichting is gebruikgemaakt van stroomvoerende koppelingen. Het gaat hierbij om vierpolige koppelingen van Viessmann met bestelnummer 5071. Hiervan zijn twee setjes gebruikt. Hiervan worden twee polen gebruikt om de railspanning door het treinstel te voeren en één voor de interieurverlichting.

Omdat de tussenbak geen stroomafname heeft zit er geen gaatje in om de draden door te voeren. Hiervoor heb ik een gaatje in de hoek van het rijtuig geboord die uitkomt in de ruimte aan de kopse kanten. Hierdoor kun je redelijk netjes de draden omhoog brengen. Hiervoor moeten de draaistellen eraf geschroefd worden.

(De bodem van mij tussenbak is niet meer de mooiste, het plastic is vrij bros en breekt makkelijk. Hierdoor heb ik de delen moeten lijmen. Dit was al eerder gebeurd en niet door het verbouwen.)


Koppeling in de schacht en draden naar binnen
Foto: Timo Engelgeer

Vervolgens kunnen de koppelingen geplaatst worden. De draden heb ik om de as gelegd om mooi speling over te houden. Nadat de draden naar binnen zijn geschoven kunnen de draaistellen er weer opgeschroefd worden.


Resultaat

Lijmen van de print
Foto: Timo Engelgeer

Wat rest is het solderen van de draden van de koppelingen aan de print. Daarna is het geheel met fotolijm in de kap geplaatst. Voordeel van deze lijm is dat het makkelijk weer los te halen is als je bijvoorbeeld het dak eraf wilt hebben. Het nut hiervan heeft zich al bewezen, de kap is niet symmetrisch en ik had natuurlijk eerst de kap andersom op de print gelijmd. Met als gevolg dat ik de kap niet kon sluiten.


En testen de boel
Foto: Timo Engelgeer

Nadat de boel droog is kan de kap er weer op en kan de boel getest worden. Met als resultaat dat de personen in de trein nu eindelijk hun boek kunnen lezen in de trein.