Modelspoorwijzer.net

Ombouw Roco NS2400: verschil tussen versies

Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Foto: Sander Lageveen '''Type locomotief: NS 2400 (Tijdperk 3/4)''' *Ombouw: digitaal, CV programmering *Artikel...')
 
Regel 9: Regel 9:
 
*Decoder: Zimo MX633R
 
*Decoder: Zimo MX633R
 
<br clear="right">
 
<br clear="right">
'''Korte samenvatting:''' Deze loc is omgebouwd van  [[2 rail]] [[analoog]] naar een [[2 rail]] [[digitaal]] versie zodat we met deze loc voortaan digitaal kunnen rijden, tevens zitten er wat extra dingen in welke ik hier niet uitgebreid zal beschrijven, dit verslag is puur voor het programmeren van de Zimo MX633R.
+
'''Korte samenvatting:''' Deze loc is omgebouwd van  [[2 rail]] [[analoog]] naar een [[2 rail]] [[digitaal]] versie zodat we met deze loc voortaan digitaal kunnen rijden, tevens zitten er wat extra dingen in welke ik hier kort zal beschrijven, dit verslag is puur voor het programmeren van de Zimo MX633R.
 +
 
 +
=='''Ingrediënten in deze loc'''==
 +
Naast een [http://www.zimo.at| Zimo] decoder zitten er in deze loc verlichtingsprintjes voor een 2400 van [http://www.digikeijs.nl/drc2400v5-lichtset.html| Digikeijs] in. Tevens heb ik onder de zwaailichten een LED geplaatst en bedraad. Daarnaast heb ik in de cabine ook 2 LED's aangebracht, deze dienen voor cabineverlichting. De loc is voorzien van 2 automatische Profi-koppelingen van [http://www.fleischmann.de/en/home/index.html| Fleischmann]. Ook heb ik zoals op de foto te zien is een machinist in de loc gezet.
 +
 
 +
=='''Ombouw van de loc'''==
 +
==='''Verlichtingsprintjes'''===
 +
Eerst bouwen we de verlichtingsprintjes in beschreven in de handleiding van Digikeijs. Echter aansluiting 3 van deze printjes sluiten we nog niet aan. Dit komt in een later stadium.

Versie van 23 mrt 2016 om 23:41

Foto: Sander Lageveen

Type locomotief: NS 2400 (Tijdperk 3/4)

  • Ombouw: digitaal, CV programmering
  • Artikelnummer: Roco 62790
  • Railsysteem: 2 rail
  • Schaal: H0 (1:87)
  • Decoder: Zimo MX633R


Korte samenvatting: Deze loc is omgebouwd van 2 rail analoog naar een 2 rail digitaal versie zodat we met deze loc voortaan digitaal kunnen rijden, tevens zitten er wat extra dingen in welke ik hier kort zal beschrijven, dit verslag is puur voor het programmeren van de Zimo MX633R.

Ingrediënten in deze loc

Naast een Zimo decoder zitten er in deze loc verlichtingsprintjes voor een 2400 van Digikeijs in. Tevens heb ik onder de zwaailichten een LED geplaatst en bedraad. Daarnaast heb ik in de cabine ook 2 LED's aangebracht, deze dienen voor cabineverlichting. De loc is voorzien van 2 automatische Profi-koppelingen van Fleischmann. Ook heb ik zoals op de foto te zien is een machinist in de loc gezet.

Ombouw van de loc

Verlichtingsprintjes

Eerst bouwen we de verlichtingsprintjes in beschreven in de handleiding van Digikeijs. Echter aansluiting 3 van deze printjes sluiten we nog niet aan. Dit komt in een later stadium.