Modelspoorwijzer.net

Plan V verbouwd

Ga naar: navigatie, zoeken

Het Fleischmann model van de plan V is een model wat volgens mij bij veel mensen in de verzameling is opgenomen. En terecht, eigenlijk mag de Plan V bij geen enkele naar Nederlands voorbeeld rijdende modelspoorder ontbreken.

Echter is dit model maar in een uitvoering uitgebracht in de geel grijze kleurstelling, namelijk de versie met bagage afdeling. Nu rijden er ook versies rond die deze afdeling niet hebben. Op de plek van de bagaga afdeling is een tweede klasse afdeling gevestigd.

In dit artikel kunt u zien hoe u dit in model ook kunt realiseren.

Het slachtoffer

Mocht het zo zijn dat u, om wat voor reden dan ook, niet bekend mocht zijn met de Fleischmann plan V dan volgt hier een foto van het model. Dit is dus een van de twee slachtoffers die in dit artikel onderhanden genomen gaan worden.

Foto: R. Keijser

Op deze foto is het te verbouwen gebied goed zichtbaar, de gele deuren direct links van de cabine deur dienen vervangen te worden door een ander stukje wand.

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory
Foto: R. Keijser


Het begin

We beginnen met het demonteren van het model, onderstel, ramen, interieur en dergelijken onderdelen demonteren we van de kap en bergen we weer op in de verpakking. Die hebben we voorlopig niet nodig.

Foto: R. Keijser

Meten is weten.

Ten minste, dat zeggen ze. Ook in dit geval blijkt dat waarheid te zijn. Voor dat er gezaagd gaat worden gaan we eerst de nieuwe in te zetten wandjes uit meten en snijden en daarna zetten we nog wat hulp lijntjes om de plan V voor we de zaag er in zetten.

Voor deze ombouw is het handig om aan enkele rest materialen te komen van eerder verzaagde en verbouwde plan V's, dat werkt wel zo makkelijk aangezien alle maten gelijk zijn. Denk aan wand dikten en raam openingen bijvoorbeeld.

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory
Foto: R. Keijser

De donor wandjes uit gesneden en al. Het stukje wand wat links en rechts van de ramen overblijft kan niet te lang zijn omdat je dan misschien niet uit gaat komen met je handgrepen dan wel je deur opening. Ik heb ze op ongeveer 1 á 2 millimeter gehouden, dit is stevig genoeg als het eenmaal in het model gelijmd zit.

Foto: R. Keijser

Om de Plan V trek ik met de schuif maat ook even een hulp lijn, deze gebruik ik later om de definitieve zaag lijn te bepalen. Hier onder leg ik uit hoe en waar ik de hulp lijn zet. Met behulp van de schuifmaat meet ik de afstand tussen deze twee ramen in:

Foto: R. Keijser

Dit wil ik weten omdat deze afstand straks aan de linker kant het zelfde moet zijn. Vervolgens trek ik met de schuifmaat een lijn op het model zodat zichtbaar is waar de binnenkant van het nieuwe raam moet komen. Ik leg dan de donor wand er overheen en weet zo gelijk waar ik moet zagen.

Foto: R. Keijser

De zaag er in, we gaan beginnen.

Zo, het is dan zo ver, we kunnen de bagage ruimte er uit gaan zagen.

Foto: R. Keijser

Als de twee zaag lijnen tot vlak onder het dak gemaakt zijn, kunnen we met een mes een paar halen zetten van zaag snee naar zaag snee, over deze lijn is dan de bagage afdeling er uit te breken. Vervolgens kan het ontstane gat met met en vijl bewerkt worden om het nieuwe wand deel passend te maken.

Foto: R. Keijser

Als de wand na diverse keren passen en vijlen naar wens past kan deze verlijmd worden met bijvoorbeeld secondelijm.

Foto: R. Keijser

Als de lijm droog is kan er begonnen worden met het eindeloze plamuren en schuren tot het geheel strak is. Bij het plamuren is het handig om het te plamuren af te plakken, nou ja, niet het te plamuren deel zelf, maar de omgeving. Dit voorkomt een klieder zooi en -belangrijker- onnodig veel schuur werk.

Foto: R. Keijser

Na het verwijderen van de tape hou je strak geplamuurde naden over. Dit scheelt toch weer het nodige extra schuur werk.

Foto: R. Keijser

Na plamuren komt het onvermijdelijke klusje: schuren. Dit model heeft enkele sessies nodig gehad om het strak te krijgen.

Foto: R. Keijser

Tijdens het schuren ook gelijk op het hele model de verhoogde drukknoppen voor het openen van de deuren verwijderd aangezien deze bij het zagen gesneuveld zijn. Het is dan netter om het op het hele model weg te laten.

Foto: R. Keijser

Nadat het model een geruime tijd stof heeft lopen verzamelen heb ik het project een tijdje terug weer opgepakt, en heb toen vrij snel besloten dat ik de handgrepen ook los aan ga zetten. Deze heb ik dan ook weg gesneden.

Foto: R. Keijser

Vervolgens na het verwijderen van de handgrepen nog een laatste schuur sessie gehouden alvorens ik het door schuif naar de 'afdeling' verf.

Foto: R. Keijser


Een nieuwe jas aanmeten.

Na al het haken, zagen en schuren is de lak laag er niet veel op vooruit gegaan. Hoogtijd dat we de modellen opnieuw in de verf gaan zetten. Om te beginnen een witte primer laag. Omdat het model uit eindelijk geel zal worden is een witte onderlaag ten zeerste aan te raden. Geel is een slecht dekkende kleur, ook kan een donkere ondergrond de kleur donkerder doen worden.

Foto: R. Keijser

Als beide stellen in de primer zijn gezet en droog zijn is het tijd voor een vers laagje geel. Denk er aan als u een model spuit, dat u het beste van licht naar donker kunt spuiten, vandaar dat we met geel beginnen.

Foto: R. Keijser

Na het geel ga ik de reclame banen aan brengen, maar omdat dit er voor twee modellen 24 zijn, heb ik daar een malletje voor gemaakt. Ook heb ik een aantal stukken tape van te voren opmaat gesneden op een glas plaatje.

Foto: R. Keijser

Door het eerste stukje tape op de juiste plek te plakken kunnen we daarna met de afplak mal verder afplakken zonder dat er al te veel uitgemeten dient te worden.

Foto: R. Keijser

Helaas geen foto gemaakt van het resultaat na het spuiten, maar dat is op de volgende foto ook nog wel enigszins goed te zien.

Na het spuiten van het geel en blauw is het tijd voor de laatste kleur laag, het grijs. Maar voor dat dat er op gespoten kan worden moeten de delen die geel en blauw moeten blijven afgeplakt worden.

Foto: R. Keijser

Anderhalf uur afplakken vervolgens anderhalve minuut spuiten en de tape kan er weer vanaf gehaald worden.

Foto: R. Keijser

En dan is het moment daar, de tape kan er af. Altijd spannend, is het goed gegaan?

Foto: R. Keijser

Ja, dat is geloof ik wel goed gegaan, stand van zaken voor nu is dat ze zijn afgelakt met hoogglans. Ze staan nu in afwachten van de opschriften.

Foto: R. Keijser

Wordt vervolgd.