Modelspoorwijzer.net

Roco Z21

Ga naar: navigatie, zoeken
Z21
Z21 Roco.jpg
Algemene informatie
Display gsm. tablet
Rijregelaar nee
Voedingsspanning 230V
Programmeerspoor ja
Protocollen
DCC ja
Motorola oud ja
Motorola nieuw ja
MFX nee
Selectrix nee
FMZ nee
PC interface
RS-232 nee
USB nee
Ethernet (netwerk) nee
Communicatie
Loconet ja
XpressNet nee
I2C nee
Terugmelding
S88 nee
S88-N nee
RS-bus nee


De Z21 digitale centrale is een centrale welke aansturing door middel van uw smartphone of tablet-PC vereist. Deze multiprotocol centrale spreekt zowel DCC als Motorola voor de aansturing van zowel locs als vele digitale componenten.

De centrale verbindt de modelbaan en de locomotieven per WLAN met uw smartphone of tablet-PC en het geïnstalleerde besturingssysteem. Met de modelspecifieke cabine-Apps bestuurt men een trein eenvoudig met voorbeeldgetrouwe bedieningselementen. Met eenvoudige vingerbewegingen verplaats men de virtuele gashendel naar voren en de locomotief gaat rijden, schakelt men de verlichting en eventuele andere functies als hoorn en dergelijke.

De centrale is compatibel met de Roco MultimausPro als met de Roco Multimaus en de Roco Lokmaus2. Automatische loc herkenning en terugmelding via RailCom. Software- en geluids-updates via de smartphone.

Tevens bezit de centrale vele interfaces zoals LAN, 3x X-Bus, Terugmelding, LocoNet-, CAN- en Booster-bus; hoofdspoor (terugmeld rapporteren); programmeer- en updaterails (terugmeld rapporteren); sniffer-bus.

Externe links