Modelspoorwijzer.net

Intellibox

Ga naar: navigatie, zoeken
Intellibox
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory
Algemene informatie
Display 16x2 LCD
Rijregelaar ja (2x draaiknop)
Voedingsspanning 16V~ 70VA trafo
Programmeerspoor ja
Protocollen
DCC ja
Motorola oud ja
Motorola nieuw ja
MFX nee
Selectrix ja
FMZ nee
PC interface
RS-232 ja
USB nee
Ethernet (netwerk) nee
Communicatie
Loconet ja
XpressNet nee
I2C ja
Terugmelding
S88 ja
S88-N nee
RS-bus nee

Beschrijving

De Intellibox van Uhlenbrock wordt op fora vaak afgekort tot IB, bij de meeste winkeliers weet men dan ook wel wat er bedoeld wordt. De IB is een complete centrale waar je veelzijdige dingen mee kunt aansturen. Zo heeft de IB aansluitingen voor een trafo, rails, programmeerspoor, handregelaar, LocoNet, S88, booster, computer en Märklin I2C-bus.

De veelzijdigheid komt ook uit het feit dat deze centrale meerdere [protocol|protocollen]] "spreekt" namelijk DCC, Motorola (oud en nieuw formaat) en Selectrix. De keuze voor de aan te sluiten apparatuur is daardoor stukken groter. De voeding van een IB voor optimaal gebruik bestaat uit een transformator van 70VA 16V, deze dien je er apart bij te kopen.

Met de IB heb je direct de controle over twee locs door middel van draaiknoppen, je kunt er 119 tegelijk aansturen. Die je kunt onderverdelen over de drie beschikbare formaten.

  • Motorola 255 adressen
  • DCC 16383 adressen
  • Selectrix 119 adressen.

Terugmelding gaat via het S88 schuifregister ook wel S88 bus genoemd, of via het LocoNet. In het totaal 31 modules van elk 16 contacten aangesloten worden, is te samen 496 meldpunten.

Terugmelding via LocoNet module geeft de mogelijkheid tot en met 128 modules van 16 contacten aan te sluiten 2048 meldpunten.

Een combinatie van S88 en LocoNet is ook mogelijk, maar zal het maximum van 2048 niet te bovengaan.

Wisselaansturing kan via het Motorola, DCC of LocoNet format. In motorola format zijn dat 256 wisseladressen. In DCC is dat 1024 en voor LocoNet is dat 2048 wisseladressen.

Foutmeldingen

Foutmelding: In het display, op de plaats waar normaal gesproken de snelheid van de loc staat, komt nu het teken =0=. Dit is niet altijd het geval maar wel zeer geregeld.
Oplossing: Speciale Optie 822 op waarde 75 of op waarde 150 te zetten.

Externe links