Modelspoorwijzer.net

Roco Lokmaus2

Ga naar: navigatie, zoeken


Lokmaus2
Lokmaus2.jpg
Algemene informatie
Display 16x2 LCD
Rijregelaar ja (1x draaiknop)
Voedingsspanning 15V~ 40VA trafo
Programmeerspoor nee
Protocollen
DCC ja
Motorola oud nee
Motorola nieuw nee
MFX nee
Selectrix nee
FMZ nee
PC interface
RS-232 nee
USB nee
Ethernet (netwerk) nee
Communicatie
Loconet nee
XpressNet ja
I2C nee
Terugmelding
S88 nee
S88-N nee
RS-bus nee

Beschrijving

De Lokmaus2 van Roco wordt op fora soms afgekort tot LM2. De Lokmaus2 is een centrale waar je beperkt dingen mee kunt aansturen. Zo heeft de Lokmaus aansluitingen voor een trafo, rails en voor XpressNet.

De Lokmaus2 spreekt alleen DCC en is dus ook alleen geschikt om locdecoders of wisseldecoders met dit protocol aan te sturen. De keuze van de daardoor te kiezen digitale onderdelen is daarmee beperkt, echter hoeft dat geen belemmering te zijn gezien het aanbod van decoders geschikt voor DCC. De voeding van een Lokmaus2 voor optimaal gebruik bestaat uit een transformator van 40VA 18V. Het volledige pakket van de Lokmaus2 bestaat uit een handregelaar, versterker en de trafo.

Met de Lokmaus2 heb je directe controle over één loc door middel van een draaiknop, je kunt er 99 tegelijk aansturen. Verder kan je het licht schakelen + nog eens 4 extra functies. Het LCD display is wat beperkt door het tweecijferige display. Snelheidsverdeling naar keuze: 14, 28 of 128 stappen voor alle locs of per adres. Verder is er de mogelijkheid om 31 extra apparaten aan te sluiten zoals bijvoorbeeld wisselkeyboards of een extra Lokmaus2.

Foutmeldingen

Fout: Locs reageren allemaal op hetzelfde adres. Ook wanneer men deze een ander adres geef.
Oplossing: De Roco Lokmaus2 heeft geen programmeerspoor. Wanneer je dus één loc wilt programmeren mag alleen deze loc op de baan staan. Staan er meerdere locs op de baan dan programmeer je alle locs naar dit adres.

Meer informatie

Zie ook

Externe links