Modelspoorwijzer.net

Uhlenbrock Daisy

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen

Daisy
Daisy.PNG
Algemene informatie
Display 4 cijferig led
Rijregelaar ja (1x draaiknop)
Voedingsspanning 16V~ 45VA trafo
Programmeerspoor nee
Protocollen
DCC ja
Motorola oud nee
Motorola nieuw nee
MFX nee
Selectrix nee
FMZ nee
PC interface
RS-232 nee
USB nee
Communicatie
Loconet ja
XpressNet nee
I2C nee
Terugmelding
S88 nee
S88-N nee
RS-bus nee

De Daisy van Uhlenbrock is eigenlijk bijna een zelfstandige centrale. Samen met een Power2 booster van hetzelfde merk is de Daisy prima te gebruiken voor conventionele modelbanen, bij digitaal gebruik kan de Daisy alle gebruikelijke functies van een DCC centrale overnemen.

Bij analoog gebruik kan de Daisy-handregelaar meerdere locomotieven in verschillende stroomkringen aansturen. hiervoor dient wel elke stroomkring voorzien te zijn van een Power2 booster. Tevens is er de mogelijkheid om meerdere Daisy's te koppelen. Het display geeft aan in welke stroomkring er aangestuurt wordt.
Bij digitaal gebruik kan de Daisy als uitbereiding dienen voor bijvoorbeeld de digitale systemen Intellibox en Fleischmann Twin-Center. Het display geeft of de loc keuze aan, of de wisselkeuze. Je hebt de keuze uit maar liefst 9999 adressen voor het aansturen van treinen, voor het aansturen van wissels is dit 256, dit alles in het DCC protocol.

Tevens is het mogelijk om met de "stop" toets op de regelaar een "noodstop" uit te voeren, met de draaiknop kan men de rijrichting wisselen.

Externe links